Камери за видеонаблюдение

Видове камери и системи за Видеонаблюдение

Pan Tilt Zoom PTZ Камера


PTZ камерите са моторизирани и се използват широко в по-важни обекти или в помещения, където има потенциални слепи зони. Функционалността означава, че камерите могат да се движат от една страна на друга, нагоре и надолу и да увеличават и намаляват. В повечето случаи е нужен човек - жива охрана, който да управлява камерата посредством джойстик - контролер.

Дневни и нощни LED камериКато алтернатива на инфрачервените камери, които работят в черно-бял режим през ноща - видеонаблюдението ден/нощ е проектирано да работи безупречно - в цветен режим при всякакви светлинни условия. Наблюдението ден/нощ е идеално за обекти, които изискват денонощно заснемане в цветен режим.

Куполни камериКуполните камери се наричат ​​така поради формата на корпуса и са приложими във всякакви обекти. Някой от тях са вандалоустойчиви.

Булет камериПовечето конвенционални системи за видеонаблюдение са с булет камери и веднага се разпознават. Този дизайн е много подходящ за външно позициониране и е устойчив на мръсотия, вода и прах. Видеонаблюдението е преди всичко превантивно средство, а също и смислен начин да демонстрирате, че вашите помещения са защитени и са под наблюдение.


Избор на правилната система за видеонаблюдение

След като сте избрали функционалността, от която се нуждаете и най-добрия вид на корпуса, също така е важно да вземете предвид и свързаността на системата.
Всеки формат (аналогова или цифрова система) има предимства и може да има едно решение, което е по-подходящо за защита на вашето имущество.


IP - цифрови системиМрежовите или IP камерите за видеонаблюдение се свързват през интернет за отдалечен достъп от всяко място. Видеочестотната лента се компресира, за да се ограничи използването на честотната лента и да се гарантира, че емисията не е нарушена. Видеозаписите обикновено се съхраняват на NVR (мрежови видеорекордери) или в облака за бъдещ достъп.

Аналогови HD системиАналоговите камери се свързват с коаксиални кабели и BNC конектори или чрез UTP кабел с преобразувател наречен балун. Записват на DVR видеорекордер (4, 8, 16, 32 канални записващи устройства). Модерните аналогови HD камери записват ясно видео с резолюции на запис от 1080p до 4k.

Хибридни системиПрез последните години повечето производители на техника за видеонаблюдение създават универсални системи. Дават възможност за комбиниране на аналогови и цифрови системи да работят в една. Записват на XVR рекордери (4+1 IP камера, 8+2 IP камери, 8+4 IP камери, 16+4 IP камери и други комбинации).

©VideoKameri.com. Всички права са запазени.